Opći uvjeti online poslovanja na www.sempervivum.hr
(web stranici, internet prodavaonici, web shop-u)

I. UVJETI KORIŠTENJA

Molim vas da pažljivo pročitate Opće uvjete online poslovanja između prodavatelja i kupca na web stranici, internet prodavaonici www.sempervivum.hr. Podaci o prodavatelju, internet prodavaonice (web shop-a):

SEMPERVIVUM, trgovački obrt
Veleniki 22, 52440 Poreč
VL. Marko Fabić, dipl. ing.
Oib: 93783916198
ISTRA – HRVATSKA

Postupak, te uvjeti kupnje na web stranici www.sempervivum.hr, Internet prodavaonice (web shop) definirani su kroz nekoliko parametara: narudžba proizvoda, plaćanje proizvoda, dostava proizvoda, cijena dostave proizvoda, povrat/reklamacije/zamjena proizvoda.

Kupnjom proizvoda na Internet prodavaonici (web shopu) www.sempervivum.hr smatra se da ste upoznati sa ovim Općim uvjetima online poslovanja te da ste s istima suglasni.

Prihvaćanjem Općih uvjeta online poslovanja kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

Značenje izraza u Općim uvjetima online poslovanja na www.sempervivum.hr:

Prodavatelj: Sempervivum, trgovački obrt, vlasnik internet prodavaonice www.sempervivum.hr

Kupac: svaka punoljetna osoba (18 godina) koja je pristupila web stranici www.sempervivum.hr, te koja je nakon pregleda i odabira proizvoda izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod.

Proizvodi: svi proizvodi koji su istaknuti na www.sempervivum.hr, a koje je moguće kupiti putem internet prodavaonice - web shop-a.

II. OPĆE ODREDBE

1. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Prodavatelja i Kupca zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.

Putem www.sempervivum.hr moguće je izvršiti kupnju proizvoda na području Europske Unije (zemlje članice) što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

2. Korištenjem www.sempervivum.hr smatra se da je Kupac iste upoznat s ovim Općim uvjetima online poslovanja te da iste prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Kupac www.sempervivum.hr nije pročitao Opće uvjete online poslovanja.

3. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba, min. 18 godina starosti. Internet prodavaonica (web shop) sadrži alkoholna i jaka alkoholna pića koja nisu namijenjena prodaji osobama mlađim od 18 godina. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

4. Kupci www.sempervivum.hr dužni su dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, te potvrđivanje punoljetnosti u samom procesu registracije. Suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom Kupcu pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.sempervivum.hr ukoliko ima pravovremena saznanja o prekršaju.

5. Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta online poslovanja, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz web shop kao i sav ostali sadržaj www.sempervivum.hr, zbog čega su Kupci www.sempervivum.hr dužni prilikom svake posjete istoj web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

6. Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne. U slučaju da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, Prodavatelj će obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti.

7. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode. Fotografije na www.sempervivum.hr vlasništvo su trgovačkog obrta „SEMPERVIVUM“. Zabranjeno je neovlašteno kopiranje i umnožavanje slika bez prethodne pisane suglasnosti vlasnika.

III. ONLINE KUPNJA NA INTERNET PRODAVAONICI (WEB SHOP-u)

1. Narudžba proizvoda

Online kupnja može se ostvariti samo ukoliko se Kupac registrira na za to predviđenom mjestu na www.sempervivum.hr. Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na www.sempervivum.hr, te su uz svaki proizvod navedeni podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni, cijeni dostave kao i drugi podaci. Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „Moju košaru“ klikom na link „Naruči“.

U „Mojoj košari“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen zakonski PDV). Ukoliko Kupac želi završiti sa kupnjom odabire link „Moja košara“, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice na kojoj je potrebno da kupac izvrši registraciju, da potvrdi punoljetnost te odabere način plaćanja (virmansko plaćanje ili plaćanje paypal-om).

2. Plaćanje proizvoda

2.1. Plaćanje kupljenih proizvoda kupac može izvršiti putem virmana ili paypal-a.

2.2. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka uplate:

a) na žiro-račun ako je izvršeno virmanskim načinom plaćanja,
b) na paypal račun.

3. Dostava proizvoda

3.1. Proizvode koji su plaćeni (vidljiva uplata Prodavatelju) sukladno dostavljenoj ponudi biti će isporučeni Kupcu najdulje u roku od 3-5 radnih dana računajući od dana uplate, pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene radnim radnom od ponedjeljka do petka. U slučaju da Kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

3.2. Ugovorom Prodavatelja i dostavnih (kurirskih) službi (GLS i DPD) predviđena je dostava za bilo koje mjesto unutar Europske Unije najkasnije unutar 5 radnih dana.

3.3 Prilikom otpreme proizvoda na adresu kupca, kupac će biti obaviješten, te će zaprimiti link i broj putem kojega može pratiti kretanje pošiljke (Tracking number).

4. Cijena dostave proizvoda

4.1. Dostavu vrši Prodavatelj renomiranim dostavnim (kurirskim) službama GLS i DPD.

4.2. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

4.3. Cijene dostave istaknute su na www.sempervivum.hr i u njima nije sadržan pripadajući zakonski PDV. Prodavatelj je cijene dostave formirao temeljem težine proizvoda i grupiranjem istih prema vrsti.

4.4. Dostava je besplatna ako je Kupac izvršio slijedeći iznos kupnje:

a) ako je izvršio kupnju veću od 299,00 kn za dostavu na području Hrvatske
b) ako je izvršio kupnju veću od 199,00 € za dostavu na području Europske Unije (Zemlje članice)

5. Povrat/Reklamacije/Zamjena proizvoda

5.1. Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.

5.2. U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je naručio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

IV. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

1. Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

2. Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda).

3. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

V. KONTAKTI

1. Za sve informacije, pohvale, kritike, sugestije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na:

a) adresu: Sempervivum, trg. obrt, Veleniki 22, 52440 Poreč, Istra-Hrvatska
b) tel: +385 (0)91 5203090
c) e-mail: marko.fabic@gmail.com