Degustacija

Ponuda degustacije rakija, likera, maslinovih ulja, vina, meda...

about

Stara Istarska konoba preko 150 godinas tarosti renovirana je u istom izvornom prepoznatljivom stilu istarske gradnje. Bijeli kamen vapnenac neravnih bridova sa dodirom crvene istarske zemlje poseban je ambijent kada se ukomponira istarskim stilom gradnje starih majstora kojih više odavno nema. Jedinstvena prostorija za degustaciju rakija i likera nalazi se u bunaru iz 1910 godine.

Bunar je dubine 9 metara, preko 7 metara se nalazi ispod površine zemlje, sastoji se od dva kata. Konoba je u potpunosti sa cijelom svojom površinom ispod zemlje, minimalno 0,5 metara, maksimalno 8 metara. Svojim položajem te stilom gradnje, te samim ukopavanjem kamena u zemlju stvara se idealna temperatura za čuvanje i sazrijevanje vina i rakija.

Površina degustacijskih prostorija, koje su ujedno i prostorije u kojima se proizvodi rakije i likere, iznosi preko 120 m2. Dio konobe preuređen je za maloprodaju, gdje se nalazi velika ponuda rakija i likera, vina, maslinovog ulja, meda i istarskih autohtonih suvenira. Degustacija se sastoji od isprobavanja svih naših proizvoda; rakija, likera, vina, maslinovog ulja, meda... Također je moguće dogovoriti degustaciju do 80 osoba, uz domaće istarske fritule, te uz muziku istarske harmonike, samo uz prethodnu najavu po povoljnim cijenama. Domaćini govore nekoliko stranih jezika, engleski, njemački, talijanski, ruski...

Upoznajte Istru kakva je nekada bila, jer ulaskom u našu Enoteku Sempervivum toplina prevlada našim srcima i u potpunosti se osjeća neopisiva ugoda. Lagana muzika koja se čuje u pozadini pospješuje opuštanje koje je danas sve teže postići uz suvremeni način života, te uz degustaciju rakija i likera u potpunosti se opustite u našoj konobi.

about

U Enoteki Sempervivum izloženi su zanimljivi alati koji su se nekada koristili u poljoprivredi, i bez kojih je tada život bio nezamisliv. Alati su pravo obiteljsko nasljeđe, kao npr. veliki šestar iz 1935. godine, vrganj (plug) i sva potrebita oprema za magarca kako bi mogao obrađivati zemlju, kadine (lanci) za opremu istarskog boškarina, svrdla za bačve, stare slike iz obiteljske arhive...

Za samo 5 minuta vožnje od grada Poreča u smjeru Pazin - Rijeka, te samo 1,8 km od glavne ceste (potrebno skrenuti u selo Vrvari) nalazi se selo Veleniki koje vam nudi jedinstveni doživljaj istarskog sela uz jedinstvenu istarsku konobu, Enoteku Sempervivum. Najavite svoj dolazak već danas ili jednostavno navratite u jedinstveni prostor istinske istarske konobe kakva je nekada bila.

Najavite svoj dolazak već danas!

Za samo 5 min vožnje od grada Poreča u smjeru Pazin, Rijeka, te samo 1,8km od glavne ceste (potrebno skrenuti u selo Vrvari) nalazi se selo Veleniki koje vam nudi jedinstveni doživljaj istarskog sela uz jedinstvenu konobu, Enoteku Sempervivum. Najavite svoj dolazak već danas ili jednostavno navratite u jedinstveni prostor istinske istarske konobe kakva je nekada bila.

U sklopu Enoteke, nudimo i smještaj u našim apartmanima FABICH, više o apartmanima pogledajte na www.appfabich.com